Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sundhedskompasset.dk/public_html/wp-content/themes/rosa/wpgrade-core/vendor/redux3/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 496
Baggrund - SundhedsKompasset
Baggrund

Min

Baggrund

Jeg hedder Trine Mikaelsen er 39 år og har taget den 2-årige kostvejleder uddannelse på Hover Kostakademi, hvor jeg bl.a. har haft Anne van der Merwede, Marianne Fjordgård og Frede Damgaard som mine dygtige undervisere. Inden jeg gik i gang med kostvejleder uddannelsen har jeg taget fysiologi og anatomi på sygeplejeniveau på anatomiskolen (NORDLYS) og sygdomslære ved Karsten Munk.

Ud over dette har jeg taget selvudviklingskurser og arbejder deltid på kontor.

Jeg har selv to drenge på 10 og 12 år, så jeg ved godt, det med kosten kan være en udfordring i en travl hverdag med fritidsinteresser, sport og arbejde.

Min egen interesse for sund mad er opstået ved, at jeg har fundet ud af hvad et ustabilt blodsukker kan gøre ved kroppen både fysisk og psykisk. Da en kost fyldt med sukker, hvidt brød manglende gode fedsyrer gav mig indre uro, jeg sov dårligere om natten og fik et meget svingende blodsukker, som også gjorde at jeg fik svingende humør og fysiske symptomer. Dette fik mig på sporet af, at jeg ville finde en måde, hvor jeg kunne hjælpe mig selv til at få et bedre liv med mere ro indvendig. Jeg fandt ud af at maden var en vigtig faktor sammen med motion, da samspillet i kroppen er vigtigt, for at være et helt menneske både fysisk og psykisk.

Det at man ved lægen kan få nogle piller mod sine symptomer er i mange tilfælde godt, men det hjælper ikke hvis man nøjes med at symptombehandle og ikke går ind og finder årsagen til, hvorfor man har det som man har. Det er vigtigt at gå ind og finde baggrunden til ubalancen i kroppen, lige meget om det er forhøjet blodtryk, angst eller diabetes, for ikke at skulle være på piller resten af livet. Pillerne har ofte mange bivirkninger, som faktisk kan forværre ens konstitution, så derfor er det godt at få lavet en livsstilsændring med den rette kost samt evt. tilskud af vitaminer og mineraler.

Jeg har valgt netop at tage min uddannelse som kostvejleder ved Hover Kostakademi, da de arbejder ud fra Functional Medicines principper om både det fysiske, psykiske samt bruger alternative metoder, ved at se på hele patienten og ikke kun diagnosen.

Trine Mikaelsens profil