Kostvejledning

Kostvejledning

 

shutterstock_115754956

 

 

shutterstock_136859027

 

 

shutterstock_115566760

 

 

 

Mange krydderier bidrager med både sundhed og smag.

Jeg arbejder ud fra Functional Medicines tilgang, hvor man arbejder med hele patienten og ikke kun diagnosen, for bedre at kunne tilpasse behandlingen til den enkelte ved også at tage de underliggende faktorer med i helhedsbilledet.
Det er her man gennem kostvejledning kan finde frem til de ting, der har skabt problemet ved at undersøge og evaluere patienten, for at få det bedste resultat ud af behandlingen.

Ved en kostvejledning ser jeg bl.a. på fordøjelse, kredsløb, sind og krop, immunfunktionen og inflammation, afgiftning, hormoner og nervesystem, det fysiske legeme, energiomsætning samt det liv den enkelte patient har haft. Herudfra kan man lave en målrettet og individuel behandling, hvor man både behandler det du som klient ser som kerneproblemet, samt de underliggende problemer så kroppen kan hele sig selv.

Functional Medicin danner broen mellem traditionelle helbredssystemer og moderne medicin, mellem det ”alternative” og det etablerede.

Jeg vil via kostvejledningen arbejde ud fra, at man spiser efter en tallerkenmodel og ikke som diætister hvor maden bliver omregnet til kalorier. Jeg vil i stedet dele morgen, middag og aftensmaden op i områder på tallerkenen, alt efter hvilket område vi skal arbejde med. Nogle gange skal der flere grøntsager på tallerkenen eller proteiner end ved andre kostplaner samt jeg vil se på andelen af de gode fedtsyrer mm.

Tallerkenfordeling

Jeg kan bl.a. hjælpe dig ved følgende ubalancer:

  • Urolige børn
  • Angst/depression/Indre uro/stress
  • Ustabilt blodsukker
  • Hovedpine
  • Overvægt/Anoreksi
  • Hormonelle problemer/PMS
  • Eksem/Allergi/Intolerance/psoriasis/herpes
  • Fordøjelsen/Mave – Tarm problemer
  • Manglende graviditet / Graviditetsgener